سبزیکاری یکی از جالبترین و جذابترین کارهای کشاورزی است. کاشت یک بذر یا یک اندام گیاهی و تماشای سر برآوردن جوانه از خاک، رویش و قد کشیدن آن لذت بخش است. 

چیدن یا برداشت محصول و خوردن سبزی تازه در اوج شادابی و تازگی و عطر، طعم و مزه نیز بسیار دلچسب و پرخاصیت استپرورش برخی از سبزیها به ویژه انواع سبزی خوردن بسیار ساده و آسان است و به امکانات و فضای زیاد نیاز ندارد. 

بیشتر سبزیها در مدت کوتاهی رشد میکنند و شما به راحتی میتوانید سبزی خوردن مورد نیاز خانواده خود را در گلدان کوچکی در بالکن و یا حتی در روی میز آشپزخانه خود پرورش بدهید. کاشت سبزی خوردن در منزل موجب می‌شود در همه روزهای سال سبزی خوردنهای تازه خود را چیده و میل کنید و از خوردن این گیاهان و سبزی و زیبایی‌شان (به صورت کاملا خانگی) لذت ببرید. ما در ستاره، شما را برای داشتن یک گلدان از سبزی خوردنهای سالم و تازه راهنمایی میکنیم.

 کاشت سبزی خوردن در گلدان


مراحل کاشت سبزی خوردن در منزل در گلدان

برای کاشت سبزی خوردن، می توانید بسته به نوع سبزی از نشاء و یا بذر آن سبزی استفاده کنید، برخی از سبزیجات برای کاشت نیاز دارند که فقط بذرشان روی خاک پاشیده شود، اما برخی نیاز به نشاء دارند که می توانید نشاء آماده آنها را بخرید.

بذر سالم، خاک و گلدان مناسب، دستکش، آبپاش کوچک و بیلچه تنها ابزارهای کاشت سبزی خردن در گلدان و در منزل هستند.

توجه داشته باشید بذرهای خریداری شده باید تولید همان سال باشند و بهتر است این بذرها را از گلخانه های گل و گیاه خریداری کنید. در مورد نشاء هم توجه کنید آن دسته از نشاهایی را بخرید که ضخیم بوده و دارای قامتی راست هستند و هیچ برگ زرد و یا سوراخی بر روی آنها نیست.

  • برای کاشت به صورت بذر، گلدان مورد نظر خود را با خاک مناسب پر کنید (خاک باغچه مخلوط با خاکبرگ بهترین خاک برای کاشت سبزی خوردن است.) برای پر کردن گلدان به ارتفاع حداقل ۱۵ سانتی‌متر خاک میریزیم و سطح آن را مرطوب کنید.

    بذر سبزی
  • در حدود 10 عدد بذر سبزی مانند بذر ریحان، شاهی، نعنا، تربچه و جعفری را در هر گلدان بکارید. بهتر است قبل از کاشت چند روزی بذرها را بخیسانید. برای انتقال، بذرها را از آب خارج و به روی یک پارچه یا رومه قدیمی منتقل کنید تا نم آنها گرفته شود.
  • بیشتر این بذرها را بایستی در سطح رویی خاک بکارید و به عمق نروید.
  • به آرامی یک لایه نازک از خاک بر روی دانه ها اضافه کنید. دقت داشته باشید، روی تمام بذرهائی که کاشته می شوند فقط دو برابر اندازه خودشان خاک ریخته شود. اگر بیشتر از اندازه خاک بریزید بذرها خفه می شوند و نمی توانند رشد کنند .
  • در ابتدای رشد برای آبیاری، یک پارچه یا گونی روی گلدان پهن کنید، طوری که روی سطح خاک را بگیرد بعد با آبپاش شروع به آبیاری کنید. این کار را ادامه دهید تا زمانیکه بذرها جوانه بزنن .
  • گلدان آماده شده را دور از نور و در جای تاریک نگه دارید تا سبزی‌ها دو تا سه میلی‌متر رشد کنند و پارچه آرام‌آرام بالا بیاید.
  • بعد از این مرحله، پارچه را برمی‌داریم و مستقیما به گیاه آب می‌دهیم و در این مرحله گلدان را در معرض نور قرار می‌دهیم. هر چه نور بیشتری به سبزی‌ها برسد بهتر است.

     کاشت سبزی
  • گلدان خود را به طور منظم آبیاری کنید طوری که سطح خاک مرطوب بماند.
  • بعد از گذشت حدود دو هفته به گیاه کود می‌دهیم و ترجیحا از کود طبیعی استفاده می‌کنیم اما اگر این کود در دسترس نبود، سراغ کودهای شیمیایی استاندارد می‌رویم. البته میزان مورد نیاز روی بسته این کودها نوشته شده است و جای نگرانی نیست.
  • اگر تمام این مراحل به درستی انجام شود بعد از گذشت حدود دو هفته سبزی‌ها آماده خوردن می‌شوند.
  • وقتی که جوانه ها رشد کردن و 8 تا برگ داد، دو تا برگ کوچولوئی که تازه در آمده و در سر ساقه قرار دارد را به آرامی بکنید این کار باعث می شود که از پائین، ساقه فرعی شروع به رشد کنند و محصول چندین برابر شود.

    کاشت سبزی خوردن

ذکر این نکته ضروری است که هر چند میتوان انواع بذر سبزی خوردن را به صورت درهم کاشت و لی این شیوه برای گلدانهای کوچک، چندان مناسب نبوده و بهتر است برای کاشت سبزی خوردن در گلدان، گلدان نسبتا بزرگی را انتخاب و آن را تقسیم بندی نموده، در هر قسمت بذر مربوط به یک نوع سبزی را بکارید و یا از گلدانهای مجزا برای کاشت سبزی خوردن استفاده کنید. چرا که طول دوره رشد هر سبزی متفاوت بوده و نحوه برداشت آن نیز مختص به خود میباشد.

منابع: کتاب سبزیکاری در منزل، باشگاه خبرنگاران جوان


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شاعر و ذاکر اهل بیت (ع) مسلم شهبازی MRGilani ذاکر (مرجع بزرگ دانلود مداحی) ;هك ......بازي♥♥ مشاور بازاریابی و فروش پزشکي اشعیا میناسیان ایمنی هواپیمایی باربری ونک